Turul Dunarii

Împreună descoperim trasee de cicloturism pe malul Dunării în perioada 01.09 - 09.09.2014!

Prima zi de Tur

Obosiți dar la fel de entuziaști ca la linia de start, ne tragem un pic sufletul și așternem concluziile primei zile: oameni deosebiți, peisaje superbe și, ce e mai important, tot mai multă lume vorbește despre Tur. Dovezile de simpatie și susținere vin din toate părțile, ceea ce înseamnă foarte mult pentru noi și pentru viitoarele ediții ale Turului.

Echipa de Est a avut parte de o primire foarte călduroasă la Calarași, și nu ne referim doar la vreme. :) Înaintea startului, am povestit despre proiect cu autoritățile și presa locală, într-o atmosfera relaxată. Mulțumim, Calarași!

Conferinta Conferinta1

N-am uitat totuși pentru ce-am venit, așa că e timpul să plecăm. În siguranță, sub escorta Poliției. :)

IMG_0616

Prima oprire: balta de pescuit Dinulescu, unde însuși patronul ne primește și ne arată cu mândrie ce capturi a prins în propria ogradă.

IMG_0622

Am fost bine primiți în Gradiștea, la ferma Tîlpeanu. De data asta, binele a luat forma și mirosul unor caise coapte, culese direct din pom.

caise

În Mănăstirea am găsit o frumusețe de biserică, ctitorită de Matei Basarab, care deși era închisă când am ajuns, ne-a primit în curte pentru a lua masa și pentru a ne răcori.

IMG_0651

Drumul ne oferă în continuare surprize plăcute: cicliști străini dornici să descopere România. Hans și Ursula, veniți pe biciclete tocmai din Germania, ne-au vândut chiar și căteva ponturi de pe traseu.

germani

Iar TJ, cicloturist globe-trotter, din Olanda, ne-a mărturisit că abia așteaptă să consulte portalul nostru pentru viitoarele călătorii.

olandez

Suntem peste tot, așa ca nici în vest n-am stat degeaba. Am pornit pe traseu din Oravița, Caraș-Severin, nu înainte de a vizita orașul.

oravita oravita (3)

Un orașel mic, cu o istorie veche și bogată, care oferă călătorilor surprize frumoase. Cum ar fi Teatrul “Mihai Eminescu”, cu un interior splendid.

teatru oravita

Paznicul, și ghid în același timp, ne-a povestit cu drag de vremurile bune ale orașului, când linia cărbunelui Oravița – Anina era la înălțime. Ne-a explicat de ce zona Banatului a fost favorizată în timpul imperiului austro-ungar: datorită bogăției de resurse naturale.

Am mai fi stat, dar avem treabă, așa că off we go! :)

valea minisului

Kilometru după kilometru, drumul ni se așterne in liniște sub roti. Aici, pe Valea Minișului:

valea minis

Locurile au nume cu rezonanță ciudată și sunt de-o frumusețe copleșitoare. La cascada Bigăr, despre care am aflat că este prima în topul “Unique Waterfalls”  al TheWorldGeography.com:

cascada bigar

Suntem în Țara Almăjului, urmăriți de furtună, dar cu un asemenea peisaj, ce mai contează?

tara almajului

Iar Valea Nerei e superbă, aviz amatorilor de off-road:

Valea nerei

Nera 2

Asta e România adevarată, și ăsta e motivul pentru care am agățat tricolorul la biciclete. :)

steag

A fost cald, a fost frumos, abia așteptam ziua de mâine.

IMG_0671

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Click here
Coordonatori
Click here
Click here
Parteneri
Hotel Calarasi
CampoEuroClub
Giplast
MausBike
Green Revolution
Skirtbike
Dirtbike
WWF Romania
Freerider
Portocala Mecanica
Probike
Bike Works
Romania Pozitiva
SmartBill Cloud
Parteneri Media
Click here
Click here
Click here
Click here
Click here