Turul Dunarii

Împreună descoperim trasee de cicloturism pe malul Dunării în perioada 01.09 - 09.09.2014!

Comunicat – Luni dam startul Turului de investigare a Dunarii pe bicicleta!

București, 20 iunie 2013 Voluntarii echipei Cycling Romania vor porni pe biciclete luni, 24 iunie, ora 11.00, din Călărași și Oravița, pentru a investiga trasee de pe malul românesc al Dunării. Cei 32 de tineri voluntari români și bulgari vor investiga trasee de cicloturism din 7 județe din zona Dunării, pe o distanță de aproximativ 800 de km, în perioada 24 iunie – 9 iulie. În total, cumulat, ei vor parcurge peste 5.000 km.

„În acest moment, malul românesc al Dunării nu există pe harta de cicloturism a Europei, deși reprezintă mai mult de o treime din lungimea totală a fluviului. În Europa, potrivit Euro Velo, cicloturismul generează venituri de 44 miliarde euro anual, iar ruta Dunării Passau – Viena (cel mai renumit sector) este parcursă anual de 1,5 milioane de turiști. Ceea ce lipsește, în primul rând, este o sursă credibilă de informații despre trasee și asta ne propunem să oferim ca rezultat al acestui tur de investigare: un portal, în română și engleză, cu toate informațiile colectate.”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului. “Acesta este doar începutul. Ținta noastră este ca Turul Dunării să devină un eveniment anual, iar investigarea malului românesc să continue anul urmator cu Dobrogea și Delta”, a adăugat Mircea.

În prima săptămână a Turului, tinerii vor aduna informații despre trasee care se pot parcurge cu bicicleta și gradul lor de dificultate. În plus, vor căuta povești despre oameni și gospodăriile lor, despre obiective turistice și unități de cazare și despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării. În a doua săptămână, între 30 iunie si 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde  vor avea loc prezentări, dezbateri și diverse evenimente culturale. În timpul acestei săptămâni, informațiile culese de grupul de voluntari vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal național care va promova România drept destinație pentru cicloturism. România va fi, astfel, așezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română și engleză. Cum va arăta portalul puteți vedea aici: http://cyclingromania.ro/wp-content/uploads/2013/05/home.jpg . Portalul va fi lansat într-o primă variantă în luna septembrie, după ce vor fi centralizate toate informațiile colectate de pe teren.

Bicicliștii din localitățile prin care vor trece voluntarii  se pot alătura acestora dacă dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranță (purtarea căștii de protecție este obligatorie). În cazul în care doriți să faceți acest lucru, puteți contacta Asociația ROI la ioana@aroi.ro  . Detalii despre calendarul activităților și traseele care vor fi parcurse puteți citi pe site-ul https://turuldunarii.cyclingromania.ro/

Turul Dunării este organizat de către Asociația ROI (www.aroi.ro ) și Cycling Romania, cu sprijinul Programului Uniunii Europene „Tineret în acțiune”, Ministerului Tineretului și Sportului, Fundației pentru Poezie Mircea Dinescu, Aqua Carpatica, Nokia, Hotel Călărași, Domeniul Greaca, Casa Comana, F64, Evo GPS, Iiana, Parcul Național Porțile de Fier, Direcția Silvică Caraș Severin și Primăria Oravița.

 

Despre Cycling Romania și Asociația ROI

Cycling Romania (www.cyclingromania.ro) este un proiect de antreprenoriat social, susținut de Asociația ROI, care promovează cicloturismul și dezvoltarea comunităților locale. În doi ani, peste 150 de turiști, majoritatea străini, au participat la tururi pe bicicletă în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Numeroase articole despre Cycling Romania au apărut în presa românească, precum și în cea internațională. În plus, cu ajutorul Cycling Romania se marchează trasee pentru bicicletă, în diferite regiuni ale țării. Un exemplu este Centura Cicloturistică București, unde s-au marcat trasee în comunele din jurul Bucureștiului (www.centuracicloturisticabucuresti.ro ).

Asociatia ROI (www.aroi.ro) implementează proiecte in domeniul educațional și contribuie la îmbunătățirea performanțelor în licee cu promovabilitate scăzută la examenul de Bacalaureat. În plus, se implică în proiecte în domenii legate de cultură, stil sănătos de viață și antreprenoriat social. Numele ROI vine de la albine – comunitate, scopul Asociației fiind de a contribui la transformarea societății prin implicare, actiune și colaborarea cu alte organizații.

 

Persoană de contact:

Irina Lapoviță

E: irina@aroi.ro

M:  (+40) 726 329 229 | W:  www.aroi.ro

A:   Bd. Schitu Măgureanu, nr. 45, Bucureşti

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click here
Coordonatori
Click here
Click here
Parteneri
Hotel Calarasi
CampoEuroClub
Giplast
MausBike
Green Revolution
Skirtbike
Dirtbike
WWF Romania
Freerider
Portocala Mecanica
Probike
Bike Works
Romania Pozitiva
SmartBill Cloud
Parteneri Media
Click here
Click here
Click here
Click here
Click here