De cand ne-am întors de pe traseu, n-am stat degeaba. De fapt, putem spune că acum urmează partea cea mai importantă a Turului, cea în care datele culese de voluntari sunt triate și centralizate. Ele se vor regăsi pe portalul CyclingRomania, unde vor fi consultate și folosite de cei interesați să refacă drumul nostru de-a lungul Dunării.
Portul Cultural Cetate ne oferă, pe lângă locuri de dormit, și spații generoase pentru munca “de birou”. Mansarda este dotată cu tot echipamentul multimedia necesar și, în plus, este decorată cu obiecte de artă. Totul foarte casual și nonconformist; după câteva ore de stat pe laptop te poți tolăni pe un divan boieresc de secol XVIII pentru un pui de somn.
Fiecare grup, din fiecare echipă – est și vest, se adună în jurul unui laptop, pentru a introduce datele pe bike map-uri.
Între timp, fetele de la PR pregătesc sala de conferințe pentru evenimentele zilelor următoare.
Echipele se adună, sub coordonarea liderilor, pentru a selecta cele mai frumoase fotografii din Tur.
După, ne relaxăm un pic pe terasă, alături de prietenii din echipa bulgară.
Care au un simț al umorului extrem de dezvoltat. 🙂
Doamnele de la bucătărie ne răsfață cu clătite.
Urmează un “atelier” de mecanică susținut de colegii bulgari, foarte pricepuți/pricepute.
Ne strângem pentru o poză de grup. Suntem așa de prezentabili și datorită tricourilor oferite de prietenii noștri de la Asociația Salvați Dunărea și Delta, veteranii apărării Dunării și Deltei.
Amurgul vine pe nepusă-masă, la propriu. În așteptarea cinei, ne relaxăm și savurăm un pahar de vin rece.
Salutări de la Cetate!