• Echipa Turul Dunării 2014

Din echipa de investigare a Turului Dunării, care va avea loc în perioada 1–9 septembrie, fac parte 13 de tineri voluntari români. După cum probabil vă așteptați, cu toții sunt tineri pasionați de cicloturism, iubesc natura și sunt entuziaști.

Project manager este Mircea Crisbășanu, care, după doi ani de studiu în Olanda, a revenit în România hotărât să pună bazele inițiativei de antreprenoriat social Cycling Romania. Împărtășește pasiunea sa pentru cicloturism în paginile National Geographic Traveler, ca editor. Mircea este, de asemenea, vicepreședinte al Asociației ROI, organizație non-guvernamentală și non-profit.

foto start turul dunarii

Echipa a fost formată în urma unei selecții, toți voluntarii fiind animați de pasiunea comună pentru ciclism, dar cu motivații din cele mai diverse.

Velo-cercetași: Silviu Negoiță, Alina Marin, Bogdan Adumitroaie, Ionuț Bordea, Daniel Hegheș, Mihai Pop, Veronica Stanciu, Mihai Stanciu, Daniel Bengalici, Mircea Crisbășanu.

Echipa „la butoane”: Simona Botner, Florin David, Mihai Dumitru.

Echipa Cycling România este implicată în mai multe activități: de la investigarea și marcarea de trasee, la organizarea de tururi cu participarea turiștilor români și straini. Un exemplu: marcarea de trasee pentru cicloturism în regiunea Dealu Mare – Urlați. Tot acest proces presupune eforturi de informare și implicare a autorităților locale, localnicilor, tinerilor, turoperatorilor, comunității de bicicliști.

  • Echipa Turul Dunării 2013

Din echipa de investigare a Turului Dunării 2013, care a avut loc în perioada 23 iunie – 9 iulie, au făcut parte 32 de tineri voluntari români și bulgari. După cum probabil vă așteptați, cu toții sunt tineri pasionați de cicloturism, iubesc natura și sunt entuziaști.

Mircea CrisbășanuProject manager este Mircea Crisbășanu, care, după doi ani de studiu în Olanda, a revenit în România hotărât să pună bazele inițiativei de antreprenoriat social Cycling Romania. Împărtășește pasiunea sa pentru cicloturism în paginile National Geographic Traveler, ca editor. Mircea este, de asemenea, vicepreședinte al Asociației ROI, organizație non-guvernamentală și non-profit.

Echipa Cycling România este implicată în mai multe activități: de la investigarea și marcarea de trasee, la organizarea de tururi cu participarea turiștilor români și straini. Un exemplu: marcarea și lansarea Centurii Cicloturistice București în aprilie 2013, la inițiativa liceenilor din comuna Ciocănești, despre care puteți citi aici. Tot acest proces presupune eforturi de informare și implicare a autorităților locale, localnicilor, tinerilor, turoperatorilor, comunității de bicicliști.

Voluntarii bulgari au fost selecționați de către cei de la Asociația Velo-Ruse, parteneri dedicați în proiectul de investigare a traseelor dunărene pentru cicloturism.

Echipa din România a fost formată în urma unei selecții, toți voluntarii fiind animați de pasiunea comună pentru ciclism, dar cu motivații din cele mai diverse. Iată-i în poza de mai jos, discutând cu Mircea primele detalii legate de Tur, la sediul Asociației Roi.

 

  • Iulian Bărbuceanu este ghid național și un membru entuziast al echipei Cycling Romania.
  • Alex Boia, specialist în IT, a descoperit cicloturismul în urmă cu câțiva ani și a explorat nenumărate trasee, printre care și malul românesc al Dunării. Este un cățărător împătimit și este pasionat de trenuri. Este unul din membrii echipei de ghizi Cycling Romania.
  • Alina Cioponea, inginer IT. Biker-iță din fragedă pruncie, mai degrabă din necesitate, în momentul în care orașul natal a rămas fără autobuze. Pasionată de călătorii, își dorește să cunoască mai bine România, iar Turul Dunării îi oferă această șansă. Îi puteți citi impresiile din călătorii, foarte frumos scrise, pe calatorinspirat.ro.
  • Mihai Culescu, proiectant peisagist. Dunărea și amenajarea ei peisagistică se regăsesc în preocuparile lui Mihai încă din timpul facultății. A organizat el însuși tururi cicloturistice în diferite zone dunărene și speră ca Turul să pună bazele unei rețele cicloturistice românești.
  • Diana Culescu, peisagist. Asociația Peisagiștilor din România, din rândurile căreia face parte, va desfășura un proiect de cercetare a cursului Dunării, împreună cu câteva universități străine. Turul este oportunitatea perfectă în acest sens.
  • Ioana Catrinescu, studentă. E conștientă că România are încă multe frumuseți ascunse de oferit turiștilor. Își dorește să se relaxeze activ, iar în cele 16 zile de Tur pe Dunăre să lase în urmă Facebook-ul și agitația citadină.
  • Mihai Dumitru este un fin cunoscător al zonei dunărene din județul Călărași și se simte pe bicicletă precum scrumbia în Dunăre. Va sprijini echipa și pe partea logistică, precum și pe cea de explorare și de comunicare. Despre cum s-a alăturat echipei de voluntari, putețo citi chiar pe blogul lui Mihai – aici.   
  • Alina Ene își pune creativitatea în valoare ca designer vestimentar. Fire sociabilă, așteaptă cu nerăbdare interacțiunea cu oamenii de pe traseu. Background-ul și pregătirea o motivează să dea o dimensiune artistică Turului. Ne sprijină foarte mult cu tot ceea ce înseamnă creație grafică pentru proiect. O puteți urmări pe Alina aici.
  • Iulian Ghionoiu, antreprenor software. În fiecare an participă la proiecte de voluntariat, pentru că îi place să ajute.
  • Daniel Hegheș, consultant management. Mare iubitor de natură și mișcare, foloșeste bicicleta zilnic, inclusiv în drumul către serviciu. L-au atras la Tur diversitatea peisajului și perspectiva interacțiunii ceilalți clicliști, ideea de a descoperi locurile și oamenii; abia așteaptă interacțiunea cu colegii bulgari.
  • Valentin Isofache, student. Dornic de aventură, este convins că experiența Turului îi va aduce multe satisfacții din acest punct de vedere. Îl motivează interacțiunea cu ceilalți voluntari și cu locurile de pe traseu.
  • Irina Lapoviță, este PR-ul echipei. Irina a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, și este specialist in PR acreditat de Chartered Institute of Public Relation, London. Experiența în media și comunicare o ajută să pună în valoare proiectele derulate de Asociația ROI, printre care se află și Danube for Youth.
  • Alina Marin, kinetoterapeut și specialist în nutriție. Ciclistă cu experiență, are la activ tururi de durată, în Maramureș și Apuseni. Pentru că îi place, a promis că se va ocupa de consilierea nutrițională a participanților la Tur.
  • Gabriel Panțîru, pasionat de fotografie, s-a întors în țară de curând și s-a alăturat recent echipei de voluntari.
  • Simona Botner, administrator de sistem. S-a dat pe “cursieră” încă din copilărie, alături de tatal și fratele ei. Între timp, a strâns experiență și a participat la mai multe competiții. Iubește să pedaleze în grupuri.