Turul Dunarii

Împreună descoperim trasee de cicloturism pe malul Dunării în perioada 01.09 - 09.09.2014!

CONFERINTA CyclingRomania – 6 iulie

Vineri și sâmbătă am organizat o serie de evenimente dedicate partenerilor nostri și mass-media.  Primii invitați au fost cei de la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Drobeta Turnu-Severin. Ei au prezentat a altă inițiativă, Danube Velo Route, proiect derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, 2010 – 2011.

_MG_1977

DSCN3754

DSCN3801

Sâmbătă a fost însă ziua marilor dezbateri. Voluntari, organizatori, autoritați locale și mass media așteaptă începerea conferinței.

_MG_2062

_MG_2048

Mircea Crisbășanu, coordonator principal al Turului, ne urează bun-venit și începe cu o scurtă expunere.

_MG_2055

Fiecare grup din echipele est și vest este invitat să facă prezentări cu highlight-urile și experiențele lor din Tur. Proiectorul deruleaza imagini memorabile, iar emoția degajată ne cuprinde pe toți.

_MG_2066

_MG_2071

_MG_2074

_MG_2082

_MG_2083

_MG_2091

_MG_2097

Luăm o scurtă pauză pentru cafea și răcoritoare. Pe terasă bate o briză plăcuta, iar Dunărea este foarte calmă astăzi.

_MG_2145

_MG_2127

_MG_2138

Profitând de pauză, mass media îi intervievează pe voluntari.

_MG_2147

_MG_2129

Prezentările s-au încheiat, e timpul să dăm cuvântul invitaților. De-a lungul Turului ne-am confruntat, inevitabil, si cu probleme. Mircea face o scurtă trecere în revistă a punctelor tari, dar și a celor care nu au mers conform așteptărilor.

_MG_2101

Scopul nostru este ca aceasta să nu fie singura ediție a Turului. Traseele au fost investigate, însă noi suntem siguri că mai  este informație utilă de colectat de pe teren, că nu am stat de vorbă cu toți oameni interesanți și că mai există locuri faine de pus pe hartă. De aceea, ne-am propus ca la viitoarea ediție sa facem ture mai scurte, tocmai pentru a putea aprofunda traseele mai detaliat.

_MG_2107

Portalul unde sunt introduse datele va fi gata în septembrie, însă vor fi costuri legate de mentenanță și de actualizarea lui. Munca de investigare si de extindere a website-ului va fi practic, de acum înainte, un job full-time.

home_v1

Am cerut partenerilor noștri din administrația locală sprijin pentru toate aceste lucruri, iar răspunsul lor a fost unul pozitiv. Noi suntem optimiști și credem că proiectul va lua amploare, pentru că lucruri frumoase deja se întâmplă, iar entuziasmul nostru molipsitor a cucerit deja mulți adepți. 🙂

Echipa Turului Dunării vă salută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click here
Coordonatori
Click here
Click here
Parteneri
Hotel Calarasi
CampoEuroClub
Giplast
MausBike
Green Revolution
Skirtbike
Dirtbike
WWF Romania
Freerider
Portocala Mecanica
Probike
Bike Works
Romania Pozitiva
SmartBill Cloud
Parteneri Media
Click here
Click here
Click here
Click here
Click here