Turul Dunarii

Împreună descoperim trasee de cicloturism pe malul Dunării în perioada 01.09 - 09.09.2014!

Mese cu peste proaspat pe mal de Dunare

Ziua 7 ne- a oferit mulți kilometri și numeroase surprize plăcute. În Niculițel am pornit devreme și curând ne-am găsit câteva drumuri frumoase printre podgorii. Fiind duminică nu am văzut nici țipenie de om acolo.
Ceea ce nu am putut spune despre Mănăstirea Saon, binecunoscut loc de pelerinaj. Am nimerit în timpul slujbei de zi și ne-a prins bine să ascultăm cântecele măicuțelor, în ciudă agitației din parcarea de alături.

Aventura a continuat apoi pentru că am lăsat asfaltul pe offroad, luând pieptiș dealul Parcheșului. Priveliștea de sus a fost premiul ideal primit în urma efortului depus. În Parcheș suntem cinstiți cu masa de preotul din sat, după care suntem îndrumați să vizităm o frumoasă pensiune la malul bălții.

Mai departe , în Somova întâlnim highlightul zilei: Casa Varvara, o căsuță tradițională restaurată cu bun gust și mai ales bun simț de un cuplu simpatic româno-italian. Varvara este numele bătrânei care a locuit înainte acolo. Absolut minunat concept!

Casa Varvara

Casa Varvara

Casa Varvara

Casa Varvara

Casa Varvara

Casa Varvara

Pornim val vârtej către Nufaru să prindem ultimul bac care ne trece în Deltă. Dar mai întâi oprim la intrare în Tulcea unde regăsim un bun prieten, Nae Nichita care întreprinde o activitate de excepție: terapie cu cai. Nae este un suflet mare care ajută copiii cu dizabilități să se integreze în societate conectându-se la natură. Lăsăm borșul de pește proaspăt servit de Nae și magiunul de prune să fiarbă la ceaun și alergăm către bac. În Nufărul prindem un apus superb și întâlnim plini de entuziasm celelalte echipe de velocercetași.

 WP_20140907_015

WP_20140907_148

WP_20140907_037

Ne prinde apoi noaptea pedalând pe drumul către campingul din Partizani, terminând aventură în miezul Deltei Dunării.

Ne-a transmis Mircea Crisbășanu din Turul Dunării 2014.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click here
Coordonatori
Click here
Click here
Parteneri
Hotel Calarasi
CampoEuroClub
Giplast
MausBike
Green Revolution
Skirtbike
Dirtbike
WWF Romania
Freerider
Portocala Mecanica
Probike
Bike Works
Romania Pozitiva
SmartBill Cloud
Parteneri Media
Click here
Click here
Click here
Click here
Click here